Soal Bahasa Inggris Asking for and Giving Information

Diposting pada
Contoh soal bahasa Inggris kelas 7 dalam persiapan menghadapi ulangan harian (UH). Semoga soal-soal yang admin bagikan kali ini dapat membantu anak didik khususnya kelas 7 yang akan mengikuti ulangan harian (UH). Selamat belajar dan semoga sukses. Asking for and Giving Information 
This dialog is for questions 1 and 2.
Nita : Do we have any ginger, Anny?
Anny : Yes, in the larder.
Nita : O.K. Thanks.
Anny : By the way, what are you going to make?
Nita : I want to make ginger tea
1. Anny asks, “By the way, what are you going to make?”
What does she express?
A. She gives an opinion
B. She seeks information
C. She expresses gratitude
D. She asks Ella to do something
2. Where is the ginger?
A. On the table
B. On the plate
C. In the refrigerator
D. In the larder
This dialog is for questions 3 to 7.
Mrs. Anton : What is the date today?
Suzan : It is September fourteenth
Mrs. Anton : It is Friday, right?
Suzan : Yes, it is. What’s up, Mom?
Mrs. Anton : Well, I’m just thinking about our neighbor Sonia. Her wedding party is on Sunday.
Suzan : In Semarang, Mom?
Mrs. Anton: Yes.
Suzan : So, you have two days to prepare everything.
Mrs. Anton : Yup. I will go to Semarang tomorrow morning with the neighbors. Please take care of the house well.
Suzan : Sure, Mom.
3. What information does Suzan want?
A. About the date that day
B. About who will get married
C. About whether the party will be held in Semarang
D. About when Mrs. Anton will go to Semarang
4. Who is Sonia?
A. She is the speakers’ neighbors
B. She is the speakers’ friend
C. She is the speakers’ niece
D. She is speakers’ cousin
5. When will Sonai get married?
A. On Thursday, thirteenth
B. On Friday, fourteenth
C. On Saturday, fifteenth
D. On Sunday, sixteenth
6. When will Mrs. Anton go to Semarang?
A. Two days before the wedding
B. The night before the wedding
C. The day before the wedding
D. On the day of the wedding
7. Who will go with Mrs. Anton?
A. Her family members
B. Her daughter
C. Her sister
D. Her neighbors
This dialog is for questions 8 to 10.
Nesya is reading a book in front of her house when a woman approaches her.
Woman : Excuse, me.
Nesya : Yes, Ma’am. Can I do something for you?
Woman : Is there a repair shop around here?
Nesya : Yes, Ma’am. Please head about 300 meters to the north until you find an intesection. The repair shop is right on the corner.
Woman : Is it on my right or left hand side?
Nesya : Er… it’s on your left hand side?
Woman : Thank you.
Nesya : My pleasure, Ma’am.
8. The woman is trying to find a ….
A. repair shop
B. fashion shop
C. bookstore
D. gas station
9. Which statement is NOT TRUE about the place?
A. It is on the corner
B. It is on the left
C. It is ti the south
D. It is about 300 meters from Nesya’s house
10. “Please head about 300 meters to the north until you find intersection.”
The word ‘you’ refers to ….
A. Nesya
B. the repairman
C. Nesya and the woman
D. the woman
This dialog is for questions 11 to 14.
Ring… ring …
Sonny : Good afternoon. The Jeffreys’ residence.
Mr. Arnold : Good afternoon. This is Arnold. May I speak to Mr. Jeffrey, please?
Sonny : Oh, Mr. Arnold. Father is still at his office.
Mr. Arnold : What time does he usually arrive home?
Sonny : At about five.
Mr. Arnold : O.K. I will call him later. Thank you.
Sonny : You’re welcome.
11. Where is Mr. Jeffrey?
A. He is at home
B. He is in his office
C. He is in a relative’s
D. He is on the way home
12. Who is Sonny?
A. He is Mr. Jeffrey’s son
B. He is Mr. Jeffrey’s brother
C. He is Mr. Arnold’s son
D. He is Mr. Arnold friend
13. Sonny says, “At about five.”
What does he express?
A. He’s counting
B. He requests something
C. He asks for information
D. He gives information
14. What will Mr. Arnold do then?
A. He will leave a message
B. He will call Mr. Jeffrey’s again
C. He will go to Mr. Jeffrey’s house
D. He will  go to Mr. Jeffrey’s office
This dialog is for questions 15 and 16.
Ms. Nia : Good afternoon. I’d like to meet Mr. Miler, May I know which one he is?
Mr. Joe : He is the tall man sitting near the door, wearing a batik shirt.
Ms. Nia : O.K. Thank you.
Mr. Joe : You’re welcome
15. What does Ms. Nia want to know?
A. Where Mr. Miler is
B. If the man is Mr. Miler
C. Which one Mr. Miler is
D. If Mr. Miler can meet  her
16. The following are TRUE about Mr. Miller can meet her.
A. he is tall
B. he is sitting in the corner
C. he is wearing a batik shirt
D. he is sitting near the door
key answer question:
  1. B
  2. D
  3. C
  4. A
  5. D
  6. C
  7. D
  8. A
  9. C
  10. D
  11. B
  12. A
  13. D
  14. B
  15. C
  16. B

Demikianlah yang dapat admin bagikan tentang 16 contoh soal UH bahasa Inggris kelas 7 lengkap dengan kunci jawaban. Semoga soal-soal yang admin bagikan ini dapat meningkatkan kompetensi siswa dalam mengerjakan soal-soal ujian. Terima kasih.

Asking for and Giving Information

Asking for Information

  1. Excuse me, could you tell me how to get to the bus station?
  2. Can you show me on the map?
  3. Excuse me, do yo know where the police station is?
  4. How far is it to the beach form here?
  5. How are you today?
  6. Where is Johan?
  7. What is in the box?
  8. Who is this?
  9. What’s your name?
  10. Where do you live?
  11. What time is it?
Giving Information
  1. It’s this way
  2. On your right
  3. Turn left and it is beside post office
  4. Not so far, just 1 kilometer from here
  5. I’m fine
  6. In his room
  7. a dozen of book
  8. This is Ani
  9. I am Jhony
Gambar Gravatar
Tips Belajar bahasa inggris dengan mudah dan cepat

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *