Soal Bahasa Inggris Chapter II Kelas 7 It’s Me!

Soal Bahasa Inggris Chapter II Kelas 7 It’s Me!

Diposting pada

Bapak – Ibu guru yang kami banggakan. Stelah sebelumnya telah saya publish Soal SMP kelas 7 Semester 1 Chapter I tentang Soal Kelas 7 Tema Good morning. How are You? kali ini kita akan membahas Soal Bahasa Inggris Chapter II Kelas 7 It’s Me!

Soal bahasa inggris ini memiliki tujuan memudahkan bapak ibu guru di dalam mengajar atau memudahkan di dalam melacak materi yang dapat di ajarkan. Berikut ini adalah Soal materi pelajaran bahasa inggris SMP Kelas 7 Semester 1 .

 

Kompetensi Dasar

3.2 mengidentifikasi fungsi sosial, struktur teks, dan unsur kebahasaan teks interaksi transaksional lisan dan tulis yang melibatkan tindakan memberi dan meminta informasi terkait jati diri, pendek dan sederhana, sesuai dengan konteks penggunaannya. {Perhatikan unsur kebahasaan dan kosa kata terkait hubungan keluarga; pronoun (subjective, objective, possessive)

4.2 menyusun teks interaksi transaksional lisan dan tulis sangat pendek dan sederhana yang melibatkan tindakan memberi dan meminta informasi terkait jati diri, pendek dan sederhana, dengan memperhatikan fungsi sosial, struktur teks, dan unsur kebahasaan yang benar dan sesuai konteks.

 

Soal Pilihan Ganda Chapter II Kelas 7 It’s Me!

Read carefully and choose the correct answer between A, B, C, D, or E

Soal This is Me No 1 – 5

1. Tata is a new member of Teratai English Club. She introduced herself
Tata : Ladies and gentlemen………………
a. Allow me to introduce myself.
b. I am happy to meet you.
c. Let me introduce you to the audiences.
d. May I introduce you to the audiences.
e. Nice to meet you

2. Ega was at a party. There were a lot of guests there that Ega didn’t know.
Ega : Excuse me, My name is Ega Rustandi.
Guest : Hello, Ega. I’m John. How do you do?
John :………………………
a. Nice to see you.
b. How do you do?
c. Fine, thanks
d. I’m glad to know you.
e. Good bye

3. May I introduce myself?
The underlined word has the same meaning as?
a. Acquaint
b. Deduce
c. Contest
d. Annoy
e. Dedicate

4. Yana : Jia, this is my new friend, his name is Dika. He is a company director.
Jia : Hi Dika.
Dika : Hello, Jia……………..? Nice to meet you.
Jia : Everything is alright, Nice to meet you, too.
a. How are things with you
b. What are you.
c. May I help you
d. How are you
e. How do you do

5. Jannete : Mr. Dodi, ………. my father.
Mr. Dodi : How do you do, Mr. Hendy.
Mr. Hendi : How do you do, Mr. Kevin.
a. I’d like to introduce
b. I want to invite
c. I like you to visit
d. I’m glad to help
e. I want to go

Soal This is Me No 6 – 10

6. Gita : This is Mrs. Ina, an old friend of mine.
Gilang : ……………..
a. Pleased to meet you
b. How are you getting on?
c. May I know your name
d. You’re welcome
e. What’s the news?

7. Ratu : Deti, …………………….
Deti : Pleased to meet you.
Iman : Pleased to meet you too.
a. Iman wants to meet you
b. Don’t you Iman is my friend
c. I’d like you to meet my friend
d. Please introduce yourself to Iman
e. Iman wants to leave you now

8. ………. , My name is Budi.
Hello. I’m Asep. Pleased to meet you.
a. Do you know my name
b. I don’t think we have met
c. I’m very happy to meet you
d. Do you want to know me
e. Do you love me

9. Ladies and gentlemen, I’d like to introduce my self. ………. I am a lecturer at UPI.
a. I am Nunu.
b. I want you to call me Nunu.
c. Call me Nunu.
d. Nunu is good name, isn’t it.
e. Nunu is my friend.

10. How do you do? It’s nice to meet you.
……………………
a. Me too
b. I should be nice
c. Do you?
d. Am I nice
e. How do you do? Nice to meet you too.

Baca Juga : Materi Bahasa Inggris Chapter II Kelas 7 It’s Me!

 

Soal Essay 

Read the text carefully and Answer the questions

Dialogue I

A new student, Rio, is standing in front of the class. The teacher asks him to introduce himself to the class.
Teacher : Rio, please, introduce yourself to your classmates!
Rio : Yes, Sir. Well, Good Morning, Everybody! I would like to introduce myself. I am Rio Ariawan. You can call me Rio.
Fatah : Where are you from, Rio?
Rio : I come from East Java. We move here because my father works in this town nowadays
Indra : Welcome in our nicest class, Rio. It’s nice to meet you.
Rio : Thank you. Nice to meet you, too.

Answer The questions below based on the text above
1. What is Rio doing?
Answer:____________________________.
2. Where does Rio come from?
Answer:____________________________.
3. Why does Rio move to new school?
Answer:____________________________.

Dialogue II

Affandy : Hi, Harry. This is my wife, Anna. And this is my son, Arga.
Harry : How do you do? How do you do, Little Boy?
Anna : How do you do? .
Arga : It’s nice to meet you, Mr…….er……….
Harry : Just call me Harry.
Affandy : What are you doing here?
Harry : I am picking up my wife. She works here.
Affandy : What does she do?
Harry : She is an accountant.
Affandy : Oh I see. How long have you been married?
Harry : It has been four months.
Affandy : I don’t know you’ve married.
Harry : I am sorry I didn’t invite you. We married in Spain. She is Spaniard. There she is coming. Betty, this is Affandy, my old friend, and these are Anna and their son Arga..
Betty : How do you do, Every body?
Arga : How do you do? I am glad to meet you, Mrs. Betty
Harry : Why don’t we just go for a drink? There’s a new restaurant here.
Affandy : Thanks, Harry, we’re going shopping. See you later.
Harry & Betty : See you later!

Answer the question below based on the dialogue above
4. How many people are in the dialogue?
Answer : _____________________________________.
5. Who is Harry?
Answer : _____________________________________.
6. How does Affandy introduce her wife to Harry?
Answer : _____________________________________.
7. What is Harry doing?
Answer : _____________________________________.
8. What does Betty do?
Answer : _____________________________________.
9. What does Arga reply to Betty’s introduction?
Answer : _____________________________________.
10. Why does Affandy decline to drink?
Answer : _____________________________________.

Kunci Jawaban Bagian PG

1. A 6. A
2. B 7. C
3. A 8. B
4. A 9. A
5. A 10. E

Kunci Jawaban Bagian Essay

1. He is introducing himself to the class.
2. He comes from East Java
3. He follows his father who moves to the new place of work
4. five persons
5. he is Affandy’s old friend
6. by saying “ This is my wife, Anna”
7. He is picking up his wife
8. she is an accountant
9. by saying “ How do you do? I am, glad to meet you, Mrs. Betty.”
10. Because he is going shopping

 

terimakasih sudah berkunjung pada web SoalBahasaInggris.com yang pada kesempatan ini membahas tentang Soal Bahasa Inggris Chapter II Kelas 7, Semoga Bermanfaat….

Gambar Gravatar
Tips Belajar bahasa inggris dengan mudah dan cepat

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *