Soal Bahasa Inggris Kelas 7

Soal Kelas 7 Chapter I Tema Good morning. How are You?

Diposting pada

Di dalam kehidupan sehari-hari kita tentu sering bertemu dengan seseorang, untuk itu kita harus belajar menyapa mereka. Dalam bahasa inggris juga ada istilah kata sapaan yang disebut dengan greeting. Mempelajari kata sapaan dalam bahasa inggris akan membantu kita dalam bergaul dengan orang- orang di sekitar kita, karena penggunaannya akan sangat membantu dalam membuka sebuah percakapan. Soal Kelas 7 Tema Good morning. How are You.

Soal Bahasa Inggris Kelas 7

Greeting adalah ungkapan yang digunakan untuk menyapa seseorang. Situasi dalam greeting terdiri dari dua bagian yaitu formal dan informal. greeting juga bisa diekspresikan dengan kontak mata, saling berjabat tangan atau berpelukan. Bentuk dari greeting itu sendiri ditentukan dari budaya maupun hubungan dari orang-orang tersebut.

Soal Kelas 7 Tema Good morning. How are You? Bahasa Inggris Bab I Semester 1 lengkap dengan jawaban sebagai bahan belajar yang kondusif.

 

Soal Pilihan Ganda SMP Kelas 7 Greeting

Read carefully and choose the best answer between A, B, C, D, and E.

Text 1 is for questions no. 1 — 4
Faiz and Rizqi is in the cinema to watch a movie. Suddenly they meets Aji, Friend of Faiz outside of the cinema.
Faiz : Hello Aji, Good Afternoon.
Aji : Good Afternoon, Faiz (1)……………………..?
Faiz : I’m fine thank you and how about you?
Aji : (2)……………………………
Faiz : Oh, this is my friend, Rizki.
Aji : Hello Rizki, my name is Aji. (3)………………………
Rizki : Hi, my name is Rizki. Nice to meet you too.
Faiz : Well Aji, I think we have to go now, the movie is started to play.
Aji : Oh okay, (4)………………………
Faiz : See you.

Soal Greeting No 1 – 4

1. a. nice to meet you
b. where are you?
c. How are you?
d. glad to see you
e. how is your mother?

2. a. I’m fine too.
b. nice to meet you.
c. good to see you.
d. see you later.
e. good afternoon.

3. a. How are you?
b. Good afternoon.
c. Nice to meet you.
d. Glad to see you.
e. See you later.

4. a. Where are you going?
b. See you later.
c. How are you?
d. Nice to meet you.
e. How are you?

Soal Greeting No 5 – 8

5. Ciko : ………………, where are you going?
Vita : Good afternoon, I’ll have lunch at the canteen.
Ciko : Let’s go together.
a. Good night.
b. Good morning
c. Good afternoon
d. Good bye.
e. Nice to meet you.

6. Ester : I’m Ester. How do you do?
Fitri : ………….. I’m Fitriyani Maida.
a. Are you ok?
b. How are you?
c. How do you do.
d. I am fine.
e. Good morning.

7. Bobby : Hi, Ace. ……….
Ace : Great! How about you?
Bobby : It’s good, thanks.
a. What are you doing?
b. Where have you been?
c. What is she doing?
d. Glad to see you.
e. How’s life?

8. The way to ask someone’s news is?
a. How is life?
b. Where are you?
c. What is that?
d. Do you like it?
e. When is your birthday?

Soal Greeting No 9 – 10

9. It’s seven o’clock in the morning. Gina will go to school. She says……… to his parents.
a. Good night
b. Good afternoon
c. Good bye.
d. Good morning.
e. Good day.

10. It’s nine o’clock in the night. Faiz will go to sleep. He says……. to his parents
a. Good night
b. Good afternoon
c. Good bye.
d. Good morning
e. Good day.

Baca Juga : Materi Bab I Kelas 7 Tema Good morning. How are You?

Kunci Jawaban :
1. C 6. C
2. A 7. E
3. C 8. A
4. B 9. D
5. C 10. A

Bonus Soal SMP Kelas 7 Bab I Semester 1

11. Which one in the following is the expression of leave-taking?
a. We have had a wonderful time.
b. How do you do?
c. How are you today?
d. I am sorry, I have to leave now.

12. Grace : I’m afraid, I’ll have to go now.
Sinta : Yes, good night, Sinta
Grace : Good night, see you tomorrow.
The underlined words means that Sinta wanted to ………. Grace
a. Invite
b. Leave
c. Introduce
d. Greet

13. Before Widi goes to school in the morning, what she says to her parent?
a. Chase my way
b. Go away
c. Cheerio
d. Please leave

14. Teacher : I think that’s all for today, any question?
Students : No Miss.
Teacher : Alright, then see you tomorrow class!
The underlined words expresses……
a. Congratulation.
b. Apologizing.
c. Leave taking.
d. Greeting.

15. You are sending a friend off at the airport.he is going on a holiday. Just before she boards the plane, you say to her……
a. Have a safe journey.
b. Drive carefully.
c. Good job.
d. Do not come again.

 

Soal Essay, Answer the questions below!

1. What do you say to greet someone at 6.30 a.m?
2. What do you say to greet someone at 8 p.m?
3. What do you say to greet someone at 2 p.m?
4. What do you say to your parents before going to bed?

Complete the dialogs below!

5. Andri : Good afternoon, Sir.
Mr. Rolan : ……….

6. Rani : Hi, Anton
Anton : ……

7. Mr. Iko : How are you, Prilly?
Prilly : ……..

8. Merry : How do you do?
Lela : ……..

Arrange these words into a good sentences!

9. your – sorry – pencil – I’m – for – losing
10. friend – a – you – being – thank – for – good

Rearrange the sentences below into a good dialog!

1. Tika : We are fine thank you. And you?
2. Sucy : Hi, Tika. Hello, Rendy. I’m Sucy. How are you?
3. Tika : Hi, I am Tika. This is Rendy
4. Sucy : I’m very well, thankyou. Nice to meet you
5. Rendy : Nice to meet you too, Sucy

Answer
1.
2.
3.
4.
5.

Semoga Soal Kelas 7 Tema Good morning. How are You ini dapat bermanfaat untuk yang membutuhkan. Soal ini merupakan soal pada bab I Buku k13 sesuai revisi 2017.

Salam dari admin SoalBahasaInggris.com

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *