Soal Must, Have to dan Should Pilihan Ganda (Modals of Obligation)

Diposting pada

Soal Must, Have to dan Should Pilihan Ganda (Modals of Obligation)

Must, Have to dan Should adalah modals yang biasanya digunakan untuk menyatakan obligations atau kewajiban.
Memahami ketiga fungsi berikut aturan penggunaan modals tersebut akan sangat membantu dalam komunikasi kita.

Penjelasan tentang fungsi serta aturan penggunaan must, have to dan should telah dijelaskan dalam artikel berjudul Perbedaan Should, Must, Have to (Fungsi, Aturan dan Contoh Kalimat)
Selanjutnya kita akan menguji pemahaman materi tersebut melalui beberapa soal latihan berikut.
 Have to dan Should adalah modals yang biasanya digunakan untuk menyatakan obligations ata Soal Must, Have to dan Should Pilihan Ganda (Modals of Obligation)

EXERCISE

Choose the Best Answer
1. All students . . . . . come to school at 7 a.m.
a. Should
b. Has to
c. Must
d. Have to
2. I think you . . . . . visit my parents this weekend. They say they miss you.
a. Have to
b. Should
c. Don’t have to
d. Should not
3. Students . . . . . eat in classroom.
a. Should
b. Shouldn’t
c. Mustn’t
d. Must
4. Your daughter . . . . . stop eating sweets. It’s not good for her health.
a. Should
b. Shouldn’t
c. Must
d. Mustn’t
5. They . . . . . park here. There is a “NO PARKING” sign.
a. Must not
b. Should
c. Must
d. Should not
6. You have final exams tomorrow. You . . . . study to get a good mark.
a. Should
b. Mustn’t 
c. Has to
d.  Must
7. It’s a casual event. We . . . . . wear formal dress.
a. Must
b. Should
c. Don’t have to
d. Mustn’t
8. Keenan is getting married. He . . . . . be very happy. He smiles all day.
a. Must
b. Has to
c. Should
d. Have to
9. We . . . . . collect our project by tomorrow to get A in Biology.
a. Must 
b. Should
c. Mustn’t
d. Shouldn’t
10. You . . . . . eat more fruits and vegetables for your diet menu.
a. Must
b. Should not
c. Have to
d. Should
11. You look pale. You . . . . . go to clinic.
a. Have to
b. Mustn’t
c. Should
d. Must
12. If you go to Paris, you . . . . . visit Eiffel Tower.
a. Must
b. Mustn’t
c. Have to
d. Don’t have to
13. This porridge is a little bit tasteless. We . . . . . add some salt.
a. Must
b. Should
c. Don’t have to
d. Have to
14. The Aglio Olio pasta in that restaurant is amazing. You . . . . . taste it. You’ll like it.
a. Have to
b. Should
c. Has to
d. Must
15. We . . . . . believe everything we read on online articles.
a. Mustn’t 
b. Shouldn’t
c. Should
d. Must
16. I . . . . . come early to the railway station. My train leaves at 5 a.m.
a. Have to
b. Should
c. Has to
d. Must
17. What . . . . . we perform on the Farewell Party?
a. Have to
b. Has to
c. Must
d. Should
18. She . . . . . wake up early because she won’t go to school today.
a. Doesn’t have to
b. Don’t have to
c. Should not
d. Mustn’t
19. My son . . . . . go overseas to have an important meeting with his client.
a. Has to
b. Have to
c. Must
d. Should
20. We . . . . . have driving license to drive a car.
a. Must
b. Should
c. Have to
d. Has to
21. You . . . . . tell my secret I have just told you. Keep it dark.
a. Mustn’t 
b. Don’t have to
c. Shouldn’t
d. Doesn’t have to
22. The students . . . . . pay more attention to the teacher’s explanation.
a. Have to
b. Don’t have to
c. Should not
d. Should
23. All visitors . . . . . feed the animals.
a. Mustn’t
b. Should not
c. Must
d. Should
24. You . . . . . be burdened on that competition. Just do your best.
a. Should
b. Shouldn’t
c. Must
d. Mustn’t
25. It’s sunny outside. You . . . . . go out and enjoy the weather.
a. Should 
b. Must
c. Have to
d. Has to
26. He . . . . . wash the car. I can do it for him.
a. Doesn’t have to
b. Has to
c. Have to
d. Don’t have to
27. You . . . . . come to my house if you don’t feel well.
a. Doesn’t have to
b. Mustn’t
c. Don’t have to
d. Must
28. I think it’s going to be rain this afternoon. You . . . . . bring an umbrella.
a. Must
b. Should
c. Have to
d. Has to
29. My mom says I . . . . . play more with my pet when I am bored.
a. Has to
b. Have to
c. Must
d. Should
30. All female students . . . . . wear make up to school.
a. Don’t have to
b. Doesn’t have to
c. Mustn’t
d. Shouldn’t

Answer key

Soal must, have to dan should pilihan ganda (modals of obligations)

1. c
2. b
3. c
4. a
5. a
6. a
7. c
8. a
9. a
10. d
11. d
12. a
13. d
14. d
15. b
16. d
17. d
18. a
19. a
20. a
21. a
22. a
23. a
24. b
25. a
26. a
27. c
28. c
29. b
30. c

Baca juga:
Terima kasih telah mengunjungi .
tetap “Semangat menebar manfaat.”