Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 3 TA 2019/2020

Diposting pada
Download Soal Latihan UKK Bahasa Inggris SD Kelas Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 3 TA 2017/2018

Download Soal Latihan UKK Bahasa Inggris SD Kelas 3 Semester 2 dan Kunci Jawabannya

Tidak terasa akhir semester 2 sudah dekat, teman-teman semua pasti tidak sabar menunggu kenaikan kelas.Untuk mengatasi kecemasan kalian dalam menghadapi Ujian Kenaikan Kelas nanti kami ingin memberikan Soal UKK Bahasa Inggris SD Kelas 3 ini agar teman-teman semua mendapatkan nilai yang bagus pada semester 2 kali ini. Untuk para guru juga, kami sangat senang jika artikel ini dapat membantu dalam pembuatan soal UKK di sekolah bapa dan ibu guru sekalian.
Silahkan disimak soal latihannya dibawah ini yaa.

Untuk mengunduh soal, Silahkan scroll terus kebawah ^^,

 

Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 3 TA 2017/2018


Choose the correct answer by crossing (x) a, b, or c!

1. Joni : Who is your father name ?
Jono : …………………. Jauriansyah
a. My mother name is
b. My sister name is
c. My father name is

2. Hariansyah is my father’s brother, he is my …………………
a. Grandmother
b. Sister
c. Uncle

3. Soimah is my mother’s sister, she is my ……………………
a. Grandfather
b. Aunt
c. Mother

4. I am Antonio, I ………. three brother’s.
a. Have
b. Has
c. Can

5. My brother is playing football in the ………
a. Mall
b. Swimming pool
c. Field

6. Joni and Lukman ………. Ice cream.
a. Likes
b. Like
c. Can

7. Rahman : ……….. like to drink milk ?
Johan : Yes I do.
a. Do you
b. Is you
c. May you

Text for number 8 – 10
Amir likes football very much. At school, he studies many kinds of sport such as badminton, tennis, volley ball, and football. In the afternoon, he always play football with his friends in the football field.

8. Does Amir like sport?
a. yes, he does
b. no, he does not
c. yes, he do

9. Where does Amir play football?
a. in the yard
b. in the football field
c. in the afternoon

10. Amir play football with his …
a. students
b. friends
c. teachers

11. Mrs. Meris is cooking in the …
a. garage
b. terrace
c. kitchen

12. Reza is … in the bedroom, now
a. running
b. fishing
c. sleeping

13. Supri : ….. ?
Woko : I am reading a story book.
a. how are you
b. what are you doing
c. where are you going

14. Bekti : Let’s ….. marbles!
Rifky : Okay
a. catch
b. eat
c. play

15. It is raining. Don’t forget to bring …
a. umbrella
b. swim suit
c. bag

16. A buffalo is …. than a goat.
a. big
b. bigger
c. more big

17. We perform prayer in the ….
a. hall
b. supermarket
c. mosque

18. Could you show me …. The museum is ?
a. what
b. when
c. where

19. What………do you go to school? At 6 o’clock?
a. time
b. month
c. date

20. A place students is studying named….
a. the school
b. the hospital
c. the market

21. There are orange juice, coffee, and ice tea in the …
a. canteen
b. school
c. room

22. The students have breakfast in the canteen when having …
a. study
b. break time
c. do sport

23.  Our grandfather is …. than our father.
a. younger
b. smaller
c. older

24. Wednesday, ………, Friday
a. thursday
b. wednesday
c. tuesday

25. There are….days in a week
a. seven
b. six
c. Ten

26. The day before wednesday is….
a. thursday
b. saturday
c. tuesday

27. The month before May is….
a. march
b. august
c. april

28. The month after august is….
a. october
b. september
c. november

29. Mrs. Henry is a teacher, he teach many student, he works in….
a. hospital
b. library
c. school

30. I am Akbar. I am a student, I need….
a.  car, uniform, handphone, money
b.  book, pen, pencil, bag, uniform
c.  house, car, sofa, bed

Key Answer (Kunci Jawaban)
1. C
2. C
3. B
4. A
5. C
6. A
7. A
8. A
9. B
10. B
11. C
12. C
13. B
14. C
15. A
16. B
17. C
18. C
19. A
20. A
21. A
22. B
23. C
24. A
25. A
26. C
27. C
28. C
29. C
30. B

Silahkan download Soal UKK diatas pada link di bawah ini yaa
Baiklah, cukup sekian Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 3 TA 2017/2018 yang bisa kami berikan untuk kalian kali ini. Semoga dapat membantu untuk persiapan ujian kenaikan kelas nanti. See you soon and have a great day! 🙂

BACA JUGA

  • Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 1 TA 2017/2018
  • Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 2 TA 2017/2018
  • Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMA Kelas 10 TA 2017/2018
  • Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMA Kelas 11 TA 2017/2018
  • Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMP Kelas 7 TA 2017/2018
  • Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMP Kelas 8 TA 2017/2018