Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 4 TA 2017/2018

Diposting pada
Download Soal Latihan UKK Bahasa Inggris SD Kelas  Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 4 TA 2017/2018

Download Soal Latihan UKK Bahasa Inggris SD Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawabannya

Tidak terasa akhir semester 2 sudah dekat, teman-teman semua pasti tidak sabar menunggu kenaikan kelas.Untuk mengatasi kecemasan kalian dalam menghadapi Ujian Kenaikan Kelas nanti kami ingin memberikan Soal UKK Bahasa Inggris SD Kelas 4 ini agar teman-teman semua mendapatkan nilai yang bagus pada semester 2 kali ini. Untuk para guru juga, kami sangat senang jika artikel ini dapat membantu dalam pembuatan soal UKK di sekolah bapa dan ibu guru sekalian.
Silahkan disimak soal latihannya dibawah ini yaa.

Untuk mengunduh soal, Silahkan scroll terus kebawah ^^,

Soal UKK Bahasa Inggris SD Kelas 4 Tahun Ajaran 2017/2018


Choose the correct answer by choosing a, b, c, or, d

The text below is for questions number 1 – 5   
It is February the sixth. Dion has a birthday party. It is his tenth birthday. He invites his friend. His mother makes a birthday cake for his party. Dion is very happy. His friends and family wish him “happy birthday”. They also give him many birthday presents. Then they sing “happy birthday” for Dion.

1. What month is this month? This month  is  ….
A. January
B. February
C. March
D. April

2. What does Dion have? Dion has a ….
A. birthday party
B. family party
C. school party
D. people party

3. Who does make  a birthday party cake?
 ….    makes a party birthday cake
A. His sister
B. His mother
C. His aunt
D. His father

4. How is Dion?  Dion is very….
A. sad
B. hungry
C. tired
D. happy

5. Does Dion get many birthday presents?
    Yes, ….
A. she does
B. they do
C. We do
D. he does

6. Andri: Good morning Abi.
Abi    : Good morning, where are you going Andri?
Andri : I am going to the post office to post a letter for my uncle.
Abi     : How do you plan to go there?
Andri  : I am going to take a ….
A. bus
B. boat
C. truck
D. walk

7. Today is Sunday. Tomorrow is …
A. Friday
B. Saturday
C. Sunday
D. Monday

8. The month after July is ….
A. March
B. June
C. August
D. September

9.  Mrs. Yani : Good afternoon, Nadia!
Nadia : ……………………….., Mrs.
a. Good morning
b. Good afternoon
c. Good evening
d. Good night

10. Nadia : Hello, Fadly. How are you?
Fadly : ………………. Thank you.
a. See you later
b. Good morning
c. I am fine
d. Good bye

11. What colour is your uniform?
a. White and grey
b. White and blue
c. White and red
d. White and white

12. A soap and a toothpaste are in the …
a. Living room
b. Dining room
c. Bathroom
d. Kitchen

13. Nine plus three is …
a. Eleven
b. Twelve
c. Thirteen
d. Fourteen

14. We can watch the television with our …
a. Nose
b. Eyes
c. Lips
d. Ears

15. We can walk and run with our …
a. Legs
b. Hands
c. Knees
d. Nose

16. My father has a sister. She is my …
a. Uncle
b. Aunt
c. Cousin
d. Brother

The text below is for question number 17 – 21

Our Body

Our body is divided into three parts. There are parts of the head, body and legs. On the head we have hair, fore head, eyebrow, eyes, ears, nose, cheeks, mouth, lips, teeth, tongue, etc. We use our eyes for seeing, we use ears for hearing, we use nose for smelling, and we use our mouth for eating.
We also have shoulder, chest and stomach on the body. We have two hands. There are five fingers in each hand. So we have ten fingers. We use our hand to hold something. For walking, we have two legs, right and left legs.

17. How many parts are there on our body?
a. Three parts
b. Two parts
c. Four parts
d. Five parts

18. What do we use our eyes for?
a. Seeing
b. hearing
c. Eating
d. Smelling

19. How many fingers do we have?
a. Two fingers
b. eight fingers
c. Ten fingers
d. Nine fingers

20. What do we use our legs for?
a. Seeing
b. Walking
c. Hearing
d. Eating

21. What do we use for smelling?
a. Mouth
b. Eyes
c. Lips
d. Nose

22. Whiteboard, table, chair, book, pencils, students are in the …
a. kitchen
b. bed room
c. living room
d. classroom

23. We are watching … in the living room.
a. television
b. radio
c. telephone
d. clock

24. Write in English : Bagaimana kabarmu?
a. Thank you
b. I am fine
c. How are you?
d. What is your name?

25. Translate into English!
Ada lima tas biru.
a. There is five blue bags.
b. There are five red bags
c. There are five blue bags
d. There are five black bags

26. I … sleeping in the bedroom now.
a. Is
b. Are
c. Am
d. Do

27. The animal that we can easily find in the desert is …
a. A camel
b. A tiger
c. A giraffe
d. A horse

28.  …..  you help your mother every morning?
a. Does
b. Do
c. Is
d. Are

29. The husband of my sister is my …
a. Brother
b. Brother in law
c. Son
d. Son in low

30. A plate and a glass are in the …
a. Livingroom
b. Bedroom
c. Kitchen
d. Bathroom

Kunci Jawaban

1. B
2. A
3. B
4. D
5. D
6. D
7. D
8. C
9. B
10. C
11. C
12. C
13. B
14. B
15. A
16. B
17. A
18. A
19. C
20. B
21. D
22. D
23. A
24. C
25. C
26. C
27. A
28. B
29. B
30. C

Silahkan download Soal UKK diatas pada link di bawah ini yaa
Baiklah, cukup sekian Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 4 TA 2017/2018 yang bisa kami berikan untuk kalian kali ini. Semoga dapat membantu untuk persiapan ujian kenaikan kelas nanti. See you soon and have a great day! 🙂