Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 5 TA 2017/2018

Diposting pada
Download Soal Latihan UKK Bahasa Inggris SD Kelas  Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 5 TA 2017/2018

Download Soal Latihan UKK Bahasa Inggris SD Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawabannya

Tidak terasa akhir semester 2 sudah dekat, teman-teman semua pasti tidak sabar menunggu kenaikan kelas.Untuk mengatasi kecemasan kalian dalam menghadapi Ujian Kenaikan Kelas nanti kami ingin memberikan Soal UKK Bahasa Inggris SD Kelas 5 ini agar teman-teman semua mendapatkan nilai yang bagus pada semester 2 kali ini. Untuk para guru juga, kami sangat senang jika artikel ini dapat membantu dalam pembuatan soal UKK di sekolah bapa dan ibu guru sekalian.
Silahkan disimak soal latihannya dibawah ini yaa.

Untuk mengunduh soal, Silahkan scroll terus kebawah ^^,

Soal PAT Bahasa Inggris SD Kelas 5 Tahun Ajaran 2017/2018


Choose the correct answer between a, b, c, or d

The text below is for questions 1 – 4 

Jane’s family lives in a big house. It has four bedrooms and a large kitchen. Her  mother always cooks in the kitchen. Her brother likes to spend his time in the living room. There is a TV and a big sofa in her living room. There is a big bathroom next to the kitchen. Jane’s sister likes to plant flowers in the garden behind her house.

1. Where does Jane’s mother cook?
a. Kitchen
b. Bedroom
c. Living room
d. Bathroom

2. How many bedrooms are there in the house?
a. Three
b. Two
c. Five
d. Four

3. Who likes spending time in the living room?
a. Jane’s mother
b. Jane
c. Jane’s sister
d. Jane’s brother

4. What is next to the kitchen?
a. Garden
b. Living room
c. Bathroom
d. Bedroom

5. My uncle is ……….. in his bedroom now.
a. Cooking
b. Parking his car
c. Showering
d. Sleeping

6. My brother is having a toothache. My mom is taking him to a
a. Dentist
b. Sailor
c. Farmer
d. Architect

The text below is for question number 7 – 9

Maria has two daughters, Jane and Natalie. She has also brother who lives in her house. His name is Michael. Maria’ parents, Mr. David and Mrs. David, also live there. Her house is so big that her maid, Juminten, has also a room in the house.

7. Mr. David is
a. Maria’s uncle
b. Maria’s brother
c. Jane’s grandfather
d. Michael’s grandfather

8. Michael is Mr. David’s
a. Son
b. Brother
c. Grandson
d. Cousin

9. Natalie is Michael’s
a. Aunt
b. Niece
c. Daughter
d. Nephew

10. TV—is—in—Mikha—watching—living—the—room
 1       2     3        4                5              6         7         8
a. 4—2—3—5—7—1—6—8
b. 4—2—5—1—3—8—6—7
c. 4—2—5—1—3—7—6—8
d. 4—2—5—1—3—8—7—6

11. It is small, it can fly, it sucks (menghisap) human blood. It is….
a. mosquito
b. ant
c. bear
d. bee

12. The followings animals could fly in the air………..
a. owl, pigeon, crocodile
b. swallow, zebra, eagle
c. eagle, woodpecker, canary
d. whale, cassowary, peacock

13. Novel is ….book
a. knowledge
b. news
c. story
d. sport

14. Photosynthesis is a process of….
a. cooking food on leaf
b. cooking food on root
c. eating food on root
d. eating food on leaf

15. Nina feel hurt on her throat. She has…
a. sneezing
b. backache
c. headache
d. sore throat

16. A shape of coin is….
a. rectangle
b. triangle
c. circle
d. cube

17. Waiter      : Good evening, welcome to Bamima cafe!
Customer : ….
a. good morning, no!
b. good evening, thank you!
c. good evening, no thank you!
d. good morning, thank you!

For number 18-20, answer based on the following text!

KOLO

Kolo is a dance from Bosnia. It is folk dance. It is a group of poeple holding each other by the hands around the waist dance. The instruments of the dance are accordion, frula (a traditional kind of a recorder), tamburica, sargija (harmonica)

18. Kolo is from….
a. usa
b. bosnia
c. russia
d. Philippines

19. …..play kolo dance
a. one person
b. one boy
c. many poeple
d. a girl

20. Frula is like….
a. harmonica
b. recorder
c. tamburica
d. trumpet

21. Budi : “ You are a student, aren’t you?”
      Faqih : “… .”
a. yes, you are
b. no, i am not
c. no, you are not
d. yes, i am

22. Mother is cooking in the … .
a. chicken
b. bedroom
c. kitchen
d. bathroom

23. Rudi : “ I am not a teacher, …?”
      Tito : “ No, you are not.”
a. am i
c. aren’t i
b. am not i
d. aren’t  you

Text below is for question number 24 – 26

Santi and Sinta are sibling
But they are very different
Santi always wakes up early
She is never late for school
Sinta always wakes up late
So, she is often late for school

24. A : “Are Santi and Sinta sibling ?”
      B : “….”
a. yes, they are
b. no, they are not
c. yes, she is
d. no, she is not

25. Who does always wake up late?
a. santi
b. sibling
c. school
d. sinta

26. What is the opposite of “never”?
a. ever
b. sometimes
c. often
d. always

27. Zainal recites Al quran ………. sunset prayer.
a. never
b. on time
c. after
d. often

28. Nina has ………. at 7.00 o’clock in the evening.
a. breakfast
b. dinner
c. fasting
d. lunch

29. Dika : “look at the cat!”
Kamil : “ The cat looks sad too.”
Dika : “no, the cat looks angry.”
Kamil : “really?”
Dika : “yes, the cat is angry to the dog.”
Kamil : “You are right.”
How does the cat look? The cat looks ….
a. sad
b. shy
c. angry
d. happy

30. Lisa : “How … I look?”
Rose : “You look pretty.”
a. is
b. does
c. are
d. do

KEY ANSWER (KUNCI JAWABAN)
1. A
2. D
3. D
4. C
5. D
6. A
7. C
8. A
9. B
10. C
11. A
12. C
13. C
14. A
15. D
16. C
17. B
18. B
19. C
20. B
21. D
22. C
23. D
24. A
25. D
26. A
27. C
28. A
29. C
30. D 

Silahkan download soal latihan di atas pada link di bawah ini yaa,
Baiklah, cukup sekian Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SD Kelas 5 TA 2017/2018 yang bisa kami berikan untuk kalian kali ini. Semoga dapat membantu untuk persiapan ujian kenaikan kelas nanti. See you soon and have a great day! 🙂
Gambar Gravatar
Tips Belajar bahasa inggris dengan mudah dan cepat