Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMA Kelas 10 TA 2017/2018

Diposting pada
Latihan Soal UKK Bahasa Inggris SMA Kelas  Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMA Kelas 10 TA 2017/2018

Latihan Soal UKK Bahasa Inggris SMA Kelas 10 Terbaru

Tidak terasa akhir semester 2 sudah dekat, teman-teman semua pasti tidak sabar menunggu kenaikan kelas.Untuk mengatasi kecemasan kalian dalam menghadapi Ujian Kenaikan Kelas nanti kami ingin memberikan Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMA Kelas 10 TA 2017/2018 agar teman-teman semua mendapatkan nilai yang bagus pada semester 2 ini. Untuk para guru juga, kami sangat senang jika artikel ini dapat membantu dalam pembuatan soal UKK di sekolah bapa dan ibu guru sekalian.

Untuk mengunduh soal, silahkan scroll terus kebawah.

Soal UKK Bahasa Inggris SMA Kelas X Semester 2 TA 2017/2018

Read carefully and choose the right answer between a, b, c, d, or e!

1. Lina : “What do you like to do in your spare time?”
Ratu : ” You know, I’m a mother to be.So I like …………… and gardening”
a. cooked
b. cook
c. cooks
d. cooking
e. cooked

2. My Brother lives …………… Yogyakarta
a. in
b. on
c. at
d. within
e. under

3. Dhani has just got his master degree. His parents want to celebrate it next week.
Dhani : “Rio, ……………”
Rio : “I’m glad to come. Could I bring my girlfriend?”
Dhani : “Why not?”
a. I need your help in my party next week.
b. Can you distributes these invitations for me?
c. My parents need some help from you for next week.
d. I’d like you to come to my party next week.
e. We’d like you to help me distributes the invitation.

4. The party will be held …………… Saturday, June 23, at 7 pm.
a. in
b. on
c. at
d. to
e. by

5. Alika : “I’m Sorry. I and Nuri missed the morning flight. It made …………… late for your wedding party”
Dika : “It’s Ok”
a. his
b. me
c. them
d. her
e. us

6. Doni ” I have forgotten my pen again.
Agung : Well, you can use one of ……………
a. me
b. myself
c. my
d. I
e. mine

7. Waiter : “What would you like to drink?”
Customer : “I like …………… fresh water better than tea.”
a. drink
b. drank
c. be drinking
d. drinking
e. is drinking

8. Rosi : “What will you do after passing the final examination?”
Dini : “If I …………… the examination, I will continue my job.”
a. could pass
b. passed
c. passes
d. will pass
e. pass

9. Nunik : “Is Amir able to play badminton?”
Dudi : “Yes he is. He …………… play badminton very well”
a. must
b. should
c. can
d. may
e. will

10. Zeta : “What are you doing mom? Are you cooking?”
Mom : “No, but I …………… dinner before father …………… home”
a. will prepare – will go
b. prepares – will go
c. prepare – goes
d. prepares – will have gone
e. will prepare – goes

11. Keisha : “What lesson do you like?”
Dimas : “I like maths”
Keisha : “Maths is …………… lesson I have ever learnt.”
a. the most difficult
b. as difficult
c. more difficult than
d. too difficult
e. very difficult

12. Father : Which one do you want for your birthday present Ria? A pair of shoes or a dress?”
Ria : “I’d rather have a dress than a pair of shoes.”
From the dialogue above we know that Ria……………
a. prefers to have a dress than a pair of shoes
b. prefers a dress than a pair of shoes
c. prefers a dress to a pair of shous
d. prefers have a dress than a pair of shoes
e. prefers having a dress than a pair of shoes

13. Stranger : “……………where is the nearest hotel from here?”
A girl : “Please, straight ahead along the street.”
a. Excuse me.
b. Nice to meet you.
c. Show me the way
d. Pardon me
e. May help you

Questions 14 – 17 refer to the following curriculum vitae

CURRICULUM VITAE

Surname : Atalia
First Name : Cinta
Adress : Jl. Bendungan hilir No 13 Bandung
Telephone : 08003727373
Date of birth : July 28, 1974
Marital Status : Single
Children : None

Education and Qualifications

  • Sept 90 – April 93 : Grammar School, Gasport Hants 9 O level GCEs.
  • July 93 – Oct 93 : Hermes Academy, Eastbourn Speed writing 130 wpm. Typing 35 wpm.
    My speed writing is now poor. My typing speed is 70 – 80 wpm.

Experience:

  • Nov 93 – Jan 94 : Harmes Academy Temporary Receptionist
    Reason for leaving: Full time receptionist returned.
  • July 94 – July 97 : Thomas Abbot Ltd. London. Stared as a junior audio typist. After 9 month became PA to branch manager.
  • Left to return to Eastboune for personal reasons.
    Sept 97 – present : Temporary Secretarial Work through the Alfred King Bureau. I worked for various firms including an Insurance Company (4 weeks), an accountancy firm (3 months), solicitor (4 months), a publishing company (5 months) and a bank (9 weeks)

14. Cinta is……………
a. married
b. unmarried
c. divorced
d. not known
e. widow

15. How long did she work for an insurance company?
a. 4 weeks
b. 5 weeks
c. 3 months
d. 4 months
e. 5 months

16. Cinta studied at grammar school, Gasport Hants from …………… to ……………
a. July 94 – July 97
b. July 93 – Oct 93
c. Nov 93 – Jan 94
d. Sept 90 – Apr 93
e. Sept 97 – Sept 99

17. Where did she work form July 94 – July 97?
a. Hermes Academy
b. Thomas Abbot Ltd
c. Alfred King Bureau
d. Grammar School, Gasport, Hants
e. Eastbourne

Questions 18 and 20 refer to the following notice

You are cordially invited to view
CANADIAN LANDSCAPE
An exhibition of work by Yushiko Yamaguchi
Included will be works from her most recent project in the Artic Refuge
THE WHITMORE GALLERY
8028 Lakeshore Boulevard
Opening Reception : 6.00 to 10.00 p.m Friday, April 6th
Show runs from 9.00 a.m. to 4.00 p.m.
Mon – Fri
12.00 to 5.00 p.m. Sat and Sun Admission – Fee

18. What is the type of the text above?
a. recount text
b. invitation
c. narrative
d. descriptive
e. announcement

19. Where will the event be held?
a. in a garden
b. at a private home
c. at a gallery
d. in a movie theatre
e. in a museum

20. What time does the reception end?
a. 12.00
b. 4.00
c. 5.00
d. 10.00
e. 9.00

Question 21 – 24 refer to the following article

          Hydroponics is an unconventional growing technique. It is the cultivation of plants in water. The idea of hydrophonics comes from assumption that plants do not need soil. They need only the nutrients and moisture in the soil, and these can be supplied through gravel beds that contain water.
          Hydrophonics is not a new process. As long ago as 1690, an English physician tried growing plants in water in a laboratory experiment. In 1800 some German researchers used the method to develop many of the formulas for plant nutrient solution which are still used today. About generation ago, hydrophonics moved out of the research laboratory into commercial use. In 1936 a California physiologist, W.F Gerick, published a guidelines for hydrophonics agriculture.
          One of the leading companies in the field of Hydrophonics is Hydrophonich Incorporated of Glendele, Arizona. It produces more than 2,7 million kilogram of fruit and vegetables each year mostly tomatoes, but also cucumbers, lettuces and melons. Crop yield are excellent for example each nature tomato plant produces an average of 12,1 kilos of fruit a year of two growing cycles. These companies with about 9 kilos for two crops of the average soil grown plant.
          Everything is carefully controlled in the green house; the temperature, the humidity, and the air circulation, wind, hail, frost, drought, weeds, and insects are all excluded.
          In recent years, hydrophonics farming has been expanding in many parts of the world. A hydrophonics farm operated by the government of Kuwait produces fresh tomatoes at a desert site near the capital city. At Puerto Penasco, Mexico, and Sadiyat Island Abu Dhabi, experimental hydrophonics farms use sea water that is desalinated by special installment located on the coast.

(Adapted from Science and Technology in Everyday Life, by Dean Curry)

21. When were hydrophonics invented?
a. 1690
b. 1800
c. 1936
d. 2000
e. 2005

22. Where does the leading company of hydrophonics come from?
a. Mexico
b. Abu Dhabi
c. Arizona
d. Kuwait
e. Sadiyat Island

23. “They need only the nutrients and moisture in the soil,…” (paragraph 1)
The word they refers to?
a. hydrophonics
b. soils
c. nutrients
d. plants
e. gravel beds

24. The main idea of paragraph one is…
a. planting plants in water
b. plants don’t need soil
c. what hydrophonics is
d. hydrophonics farming has been expanding
e. the leading companies in the field of hydrophonics

Questions 25 – 29 refer to the following letter.

Jl, Imam Bonjol 199
Semarang

Dear Sulis,
          I’m Sorry that I have to turn down your invitation. I’d give anything if I could go with you, but my Dad needs me at the store. Since nearly all of his clerks are on vacation. I have to stay around to help out.
          I hope that you and your family have a good trip.

Sincerely
Elva

25. Why did Elva write the letter?
a. she missed her friend
b. she wanted to go
c. she is a good writer
d. she went to her friend’s house
e. she could not accept the invitation

26. Why couldn’t Elva go with Sulis?
a. She was lazy
b. Dad wanted her to stay at home
c. She had to keep the store
d. Dad wanted her to go to around the store
e. She was on vacation

27. What does the word turn down means?
a. accept
b. put up with
c. refuse
d. turn up
e. agree

28. Why were some clerks absent?
a. they were taking days off
b. they were having a rest
c. they were keeping the store
d. they were sleeping
e. they were lazy

29. What is the synonym of the word nearly?
a. more
b. almost
c. just
d. quite
e. few

30. Tono : Can I know your birthday?
Audi : Yes of course. I was born …………. July 23, 1988
Tono : I see
a. on
b. at
c. in
d. during
e. for

Key Answer (Kunci Jawaban)

  1. D
  2. A
  3. D
  4. B
  5. E
  6. E
  7. A
  8. A
  9. C
  10. C
  11. A
  12. A
  13. A
  14. B
  15. A
  16. D
  17. B
  18. B
  19. C
  20. D
  21. A
  22. C
  23. D
  24. B
  25. E
  26. C
  27. C
  28. A
  29. B
  30. C
Jika ingin mendownload soal diatas silahkan klik link di bawah ini yaa.
Baiklah, cukup sekian Soal UKK (PAT) Bahasa Inggris SMA Kelas 10 TA 2017/2018 yang bisa kami berikan kali ini. Semoga dapat membantu dalam proses belajar mengajar di sekolah. Thank you for reading and good luck for your exam! 🙂

BACA JUGA

Gambar Gravatar
Tips Belajar bahasa inggris dengan mudah dan cepat